RSS

Har kvinnor ett revben mer än män?

10 Maj

Delar detta videoklipp från creation.com. Översättning följer nedan.

 

Eftersom Eva formades av ett revben från Adam har en del kristna vuxit upp med uppfattningen ​​att män har ett revben mindre än kvinnor. Men det har de inte. Vissa anti-kreationister har använt detta för att håna Första Mosebok.

Men om någon idag förlorar sin hand betyder inte det att deras barn kommer att födas utan händer.

Intressant nog är revben ett av de få ben i kroppen som kan växa tillbaka om man tar bort det, så länge benhinnan – vävnaden runt benet – lämnas intakt.

Så, till och med Adam skulle ha haft samma antal revben som alla andra.

Läs mer här: Adams revben kan ha vuxit tillbaka 

Annons
 
4 kommentarer

Publicerat av på 10 maj, 2013 i Människan, Skapelsen

 

4 svar till “Har kvinnor ett revben mer än män?

 1. kalle

  11 mars, 2016 at 19:02

  Det var inte så att Gud skapade kvinnan av ett revben från mannen. Gud tog en del av mannens hjärta och skapade sedan kvinnan av det. Det vet vi alla män att när vi får den kvinna som vi älskar så är hon en del av vårat hjärta, en del som inte har funnits där förut.

   
  • Anders Åberg

   4 april, 2016 at 09:24

   Eftersom kvinnor rent generellt verkar smartare än män och män står för nästan allt religiöst och annat elände på den här planeten så tror jag kvinnan skapades av mannens hjärna. Alternativt att mannen skapades av en liten mindre betydelsefull del av kvinnans hjärna, eller om det kanske var den däringa evolutionen som var framme igen. Lurigt det där.

    
 2. Sake

  13 april, 2016 at 07:09

  En intressant parallell är fladdermusarter med spermiekompetition. De evolutionära trycken på ökad spermieproduktion genom större testiklar och viktminimering för att kunna flyga effektivt har gjort att något annat organ har fått kompensera. Och det är hannarnas hjärnor som har krympt.

  Anders – du kanske är något på spåren som kommer starta en revolution inom vetenskapen(?) bibeltolkning…

   
  • Anders Åberg

   13 april, 2016 at 17:19

   Ja vem vet, frågan är väl hur mycket dessa tolkare bryr sig om verkligheten?
   Men mer allvarligt så är det nog så att honor bland dom arter som tar hand om sin avkomma är mer intelligenta än hanarna, undantaget då dom få arter där rollerna är omvända.
   En hona med ungar måste kunna sätta sig själv i andra hand och det kräver sannolikt en hel del brainpower. Hanar behöver oftast bara vara stora och otrevliga, iallafall mot andra hanar.
   Hos flockdjuren är det dock annorlunda, där behöver hanarna iallafall prestera tolerans mot dom små och i fallet med den tidiga människan så tror man att samarbetet om avkomman drevs längre än hos något annat djur. Så kanske är en människohane inte lika dum, relativt sett mot honan, som t.ex. en Älgtjur.

   Sedan undrar jag med tanke på det där med revbenen, om alla däggdjurshonor är skapta av hanarnas revben? Vad säger du Johannes? OBS. detta ÄR skrivet för att håna första Mosebok!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: