RSS

Första Mosebok – vers för vers

02 Jun

Till alla som är bra på att läsa engelska och har frågor om Bibelns elva första kapitel kan jag varmt rekommendera denna resurs på creation.com: Genesis verse by verse

Förutom länkar till artiklar som svarar på vanliga frågor om dessa verser, så finner man i högra kolumnen hänvisningar till andra texter i Bibeln (oftast från Nya Testamentets böcker) som refererar till det som sägs i Första Mosebok.

Som sagt: Rekommenderas!

 

 

2 svar till “Första Mosebok – vers för vers

 1. Stephen de Bruyn

  9 juni, 2012 at 09:58

  Hej,
  Jag är från Australien och tycker mycket om Creation magazine och få deras mailer med jämna mellanrum. Den har artikle som handlar om creation verse för verse här några fel från en biblisk perspective, pga de försöka att eliminera någon ‘gap’ mellan 1 Mos 1:1 och verse 2 genom att säga att allt måste har varit skapade på en gång. Tyvärr restan av Bibeln säga att Satan var där långt innan i Jes 14 och Hes 28, och därför också änglar och Gud’s himlen måste har varit skapade långt innan vårt universum. Naturligtvis är det bra att vara aktsam för allt som inte kommer från Bibeln, som inkluderar jag och du, och Creation International har många adventist bl.a som jobbar för dem, men kan också har det fel ibland, speciellt när det gäller att avstå från att peka ut Sabbatsdagen (1 Mos 2:1) från deras budskap (1 Mos 1-11) pga de vill nå ut till olika sondagsfirade kyrkor. Vi behöver Guds kraft till att sprida ett opopulära budskap, även bland ‘kristna’.

   
  • Mattias Larsson

   9 juni, 2012 at 23:44

   Hello Stephen, it’s actually rather difficult to understand your point when you write in Swedish. Perhaps the message would come through better if you write in English.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: