RSS

”Om en tjej väljer att göra abort, tycker du att hon ska kallas för mördare?”

15 Sep

Här följer mitt svar på ovanstående fråga, som ställdes till mig med anledning av att jag ställde upp som riksdagskandidat för det nybildade Kristna Värdepartiet.

Mitt svar (den korta versionen): Nej!

Mitt svar (den långa versionen): En abort är en avsiktlig handling med målet att döda en oskyldig människa och bör därför betraktas som mord, så länge inte mammans liv är i fara. (Då är det ju fråga om ett verkligt dilemma.) Men jag skulle ändå inte vilja att hon pekas ut som mördare, eftersom hon på grund av rådande desinformation om ofödda människors mänsklighet sannolikt inte ens är medveten om att ett fullvärdigt människoliv har utsläckts.

Dessutom måste det i sammanhanget tydliggöras att hon knappast är ensam skyldig till detta brott. Det finns ju också en pappa till barnet, som har ett minst lika stort föräldraansvar som mamman. Mest skyldiga är nog de abortläkare som utför själva dödandet av 38 000 barn i Sverige varje år. Läkarna är den grupp som har svårast att komma undan med att de inte visste bättre, eftersom det lätt kan hävdas att det är deras jobb att vara insatta i vad det är som dödas i en abort.

Alla som bär ansvar för att utbilda allmänheten (t ex lärare) om detta är naturligtvis också medskyldiga. Även folkvalda politiker bär ett stort ansvar, eftersom de har möjlighet att förändra de lagar som tillåter detta dödande. De kan också verka för spridandet av korrekt information samt underlätta för vårdpersonal som vill slippa vara delaktiga i detta. I och med att det numera finns ett abortkritiskt parti att rösta på, har ju faktiskt alla röstberättigade en moralisk skyldighet att ändra den lagstiftning som idag gör att var fjärde graviditet slutar med att ett barn dödas istället för att få födas.

Som ni ser kan listan göras lång. Vi är många som bär ett ansvar för det som sker. Därför anser jag att det under rådande omständigheter är fel att peka ut just mamman som mördare.

Det finns egentligen mycket mer att säga om detta, men jag väljer att avsluta med tre bibelord som jag tycker är viktiga i det här sammanhanget.

”Därför har den som överlämnade mig åt dig större skuld.” (Jesus till Pilatus om att det fanns andra som borde ha vetat bättre vem han faktiskt var – Joh 19:11)

”Jesus sade: Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör.” (Luk 23:34)

”Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.” (1 Joh 1:9)

Annons
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 15 september, 2014 i Uncategorized

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: