RSS

11 september – Vad kommer att ske?

10 Sep

Vi har flera starka grupperingar av radikala islamister som tävlar om vem som är värst. Med tanke på detta är det verkligen inte osannolikt att vi kommer att få se ett fruktansvärt terrordåd under dagen, eller (förhoppningsvis) ett misslyckat terrordåd.

IS (Islamic State) är den terrorgrupp vi hör mest om just nu, men för bara några månader sedan var de i stort sett okända för allmänheten. Inom loppet av några månader har vuxit sig enormt starka och tagit kontrollen över vapen, banker, olja och alla resurser de behvöer för att fortsätta utveckla sitt ”heliga” krig. Det är mycket möjligt att de planerar något extra stort på årsdagen av det mest kända terrordådet.

På tal om det har vi inte hört så mycket från al-Qaida på sistone. Men just därför känner de sannolikt en extra stark drivkraft att få skapa rubriker och sprida skräck.

(Vi har också Hamas och Hezbolah. Vi har striderna i Syrien. Islamister försöker ta över makten i Pakistan (som har kärnvapen). Vi har Boko Haram i Nigeria. Men dessa utgör nog inte direkta hot just den 11 september.)

Däremot: I Libyen har 11 passagerarplan fallit i händerna på jihadister som tagit kontrollen över en flygplats. Dessa kan laddas med bränsle och sprängämnen och utgöra mycket farliga vapen, eftersom de kan låtsas vara vanliga passagerarplan och flyga nära städer (som i New York för exakt 13 år sedan).

Var skulle de i så fall slå till? Eftersom det är ”heligt” krig de är ute efter, tror jag att deras primära mål kommer att vara den som betraktas som kristendomens främste företrädare: Påven. (Det är inte särskilt långt till Rom från Tripoli.)

Om en sådan attack genomförs (lyckad eller misslyckad) skulle det kunna utgöra startskottet för den tredje och största konflikten mellan islam och kristendom, som förutspås i Daniel 11. Ifall du inte vet vad jag talar om borde du verkligen besöka IslamAndChristianity.org och se serien med Tim Roosenberg. Nedan ser du annars en aktuell update med tanke på den senaste tidens utveckling. (Några av dessa tankar har jag presenterat här ovan.)

 
4 kommentarer

Publicerat av på 10 september, 2014 i Uncategorized

 

4 svar till “11 september – Vad kommer att ske?

 1. MrArboc

  11 september, 2014 at 07:36

  Ja, religiösa fanatiker är farliga och jag är glad – men lite förvånad – att du också ser att religionskrig är ett verkligt och omedelbart hot mot mänskligheten.

  Men! Några flygplan verkar inte ha stulits av de gudsfruktande kämparna.

   
 2. Jonathan

  11 september, 2014 at 09:58

  Intressant nyhetsuppdatering! Men jag ser inte att Roosenbergs Daniel 11 tolkningar håller måttet av sund hermeneutik. Många av hans tolkningar är allt för spekulativa och sensationella. De passar inte med Uppenbarelsebokens fokus i sista tiden eller med Stora stridens perspektiv.
  Mark Finley sa det bra: ”Speculation might be right, and speculation might be wrong. But I’d rather know all that I know, and not know what I don’t know, than know all that I don’t know and not know what I know.”

   
 3. Jonathan

  11 september, 2014 at 10:21

   
 4. David Eskilsson

  12 september, 2014 at 06:29

  Ingenting hände. Men frukta inte, fortsätt med din prognoser och profetior. De som inte infaller kan man glömma bort och om man någon gång råkar ha turen att få rätt kan man göra stor sak av det då. Kallas för confirmation bias.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: