RSS

Förändring räcker inte – det behöver vara rätt sorts förändring

22 Jan

Delar detta videoklipp från creation.com. Översättning följer nedan.

 

Det påstås ofta att evolution helt enkelt innebär förändring över tid, och eftersom förändring över tid kan ses överallt så är evolutionen uppenbarligen sann. Men högutbildade skapelsetroende forskare säger att det måste till mycket mer än så.

För evolutionen skulle kunna förvandla partiklar till människor behövs en särskild sorts förändring. Det är naturligt förekommande förändring som tillför nya genetiska instruktioner. Ingen har sett denna särskilda sorts förändring. Darwins finkar, björkmätarfjärilar och bakterier som anpassar sig är alla exempel på naturligt förekommande förändringar, men ingen av dem tillför nya genetiska instruktioner. Inte en enda av dem lägger till nya instruktioner för någon ny komplex funktion, såsom fjädrar för ödlor, till exempel.

Och eftersom koder och program inte skriver sig själva, måste allt levande ha en designer.

Annonser
 
8 kommentarer

Publicerat av på 22 januari, 2013 i Genetik

 

8 svar till “Förändring räcker inte – det behöver vara rätt sorts förändring

 1. Spito

  3 februari, 2013 at 07:37

  Hej Johannes! För att undvika långa metadebatter om begrepp så vore det bra om du definierar begreppet information. Min erfarenhet av debatter mellan troende och vetenskapligt sinnade människor är att mycket missförstånd kan undvikas om man gör det. I annat fall så utgår man allt som ofta från två olika definitioner och talar därmed förbi varandra.

   
 2. Sake

  3 februari, 2013 at 09:55

  Johannes,
  bakterier tar opportunistiskt upp DNA från omgivningen och därmed även helt nya egenskaper genom s.k. horisontell genöverföring. Du har tidigare skrivit att bakterier utgör flera olika skapade slag. Men naturen verkar inte bry sig om detta. T.ex. så utbyter så skilda organismer som eubakterier och archaea egenskaper mellan sig (Lateral gene transfer and the nature of bacterial innovation. Ochman H, Lawrence JG, Groisman EA. Nature. 2000 May 18;405(6784):299-304).
  Att som du nu skriver i ditt inlägg ”bakterier som anpassar sig……Inte en enda av dem lägger till nya instruktioner för någon komplex funktion” – stämmer helt enkelt inte. I bakterievärlden pågår ett konstant nyskapande – som exempel.

  Jag hoppas att du väljer att stanna kvar och diskutera detta nu, och inte fara iväg och öppna flera nya diskussioner i andra ämnen, som du sedan inte heller diskuterar i botten.

  Så, vetenskapen har visat att bakterier, om de är ett och samma skapade slag, efter detta har utvecklats till att vara helt olika organismer med helt unika egenskaper – dvs evolution. Å andra sidan om de vore flera olika skapade slag, som du föreslagit, så visar det faktum att de aktivt utbyter egenskaper med varandra att det inte finns några genetiska barriärer mellan olika skapade slag.

  Köper du min sammanfattning av problemet?

  Jag önskar att du presenterar en modell för hur detta förklaras inom kreationismen.

   
 3. Janolof

  3 februari, 2013 at 22:57

  ”Men högutbildade skapelsetroende forskare”

  Som forskar i vadå?

   
  • jon

   4 februari, 2013 at 09:31

   Kan det vara vår tidigare vän Satelitexperten månne??

    
 4. Björn

  4 februari, 2013 at 15:17

  Den här bloggen har ju bara blivit ett skyltfönster för galenskap.

  1. Ett inlägg görs.

  2. Läsare kommenterar och ställer frågor.

  3. Oftast total tystnad från Johannes eller ev början till samtal som avbryts snabbt.

  4. Ett nytt inlägg görs, ibland flera på en gång.

  5. I senare inlägg används tidigare inlägg som någon form av belägg eller bevis. ”Titta här! Det har jag redan svarat på!”

  6. Gå till 1.

   
 5. Sake

  5 februari, 2013 at 19:18

  Vilken stiltje!…sportlov?

   
 6. Spito

  10 februari, 2013 at 18:27

  Varför svarar inte Johannes?

   
 7. Janolof

  11 september, 2013 at 14:12

  Här kanske denna vetenskapsnyhet kan passa.

  ”Biologer vid Umeå universitet och en kinesisk forskargrupp visar hur naturligt urval driver evolution av funktionella egenskaper i en stor proteinfamilj som man hittar hos barrträd.”

  http://www.umu.se/om-universitetet/aktuellt/nyheter/nyhetsvisning//naturligt-urval-driver-funktionell-evolution-av-genfamiljer-.cid220802

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s