RSS

Spjutspetsteknologi bland Hams ättlingar

20 Nov

I föregående inlägg berättade jag om fyndet av spjutspetsar som forskarna tror tillverkades av ”förmänniskor” för en halv miljon år sedan. Jag tänkte nu dela mina tankar om hur gamla dessa spjutspetsar är.

Som skapelsetroende har man tillgång till samma data men tolkar den bara ur ett annat perspektiv. Vi ser dessa spjutspetsar som finns begravda några meter ner i marken. Vi vet inte hur gamla de är. Eftersom det än idag finns folk som tillverkar spjutspetsar av sten, finns det ingen anledning att tro att de tillverkades av någon ”förmänniska” som var mindre intelligent eller saknade teknisk kunskap.

Om en av NASA:s raketingenjörer hamnade på en öde ö långt borta från civilisationen, vad skulle han då tillverka för sorts spjut? Varför krångla till det med att först bryta malm, bygga en stor masugn och smedja, när allt som behövs är lite sten för att komma igång med jakten? Det första man tillverkar när man utvandrat till ett nytt ställe kanske är ganska ”primitivt”, men det betyder inte att man saknar kunskap och förmåga för bygga något större. Det håller alltså inte att ett föremål måste ha tillverkats av någon som är mindre utvecklad eller utan tillgång till högre teknologisk kunskap, bara för att föremålet är ”primitivt” konstruerat.

Jag kan tänka mig att de tillverkades av ättlingar till Ham, som skulle ut och jaga i det land som de nyss utvandrat till. De var inte dumma för det. Några av Hams andra ättlingar byggde till exempel pyramiderna, vilket krävde en hel del ”spjutspetsteknologi”.

En avslutande reflektion angående dessa spjutspetsar: Jag tycker alltid det är lite ironiskt att de som forskar ur ett evolutionistiskt perspektiv kan titta på en stenbit och tänka ”Den här ser ut att var designad för att passa på ett spjutskaft”, men samtidigt förklara bort alla andra uppenbara tecken på design som finns mitt framför näsan på dem. Svårigheten ligger alltså inte i att känna igen design, utan i att erkänna att denna design förekommer på vissa ställen.

Annons
 
4 kommentarer

Publicerat av på 20 november, 2012 i Människan, Noas 16 sonsöner

 

4 svar till “Spjutspetsteknologi bland Hams ättlingar

 1. Nonfiction

  23 november, 2012 at 14:36

  Johannes,

  Här har du en utmärkt möjlighet att visa hur bibelns skapelseberättelse utgör en bättre förklaringsmodell än någon annan. Utgår i från de krav du ställer på naturvetenskaplig evidensgrad och visa sedan hur bibeln erbjuder BÄTTRE svar med ett HÖGRE förklaringsvärde. förklaringsgrad. Vad jag kan av göra försöker du inte ens. ”Jag kan tänka mig att de tillverkades av ättlingar till Ham, som skulle ut och jaga i det land som de nyss utvandrat till”, skriver du — som det vore någonting att hänga i julgranen. Bibelns skapelseberättelse ger bättre svar, påstår du gång efter annan, men jag ser ALDRIG att du gör några seriösa försök att faktiskt visa detta.

   
 2. Johnny Lilja

  23 november, 2012 at 17:41

  Skillnaden är Johannes, att du tror att alla stenklumpar som inte är uppenbart designade är designade av Gud! Om allt är designat så kan du ju inte skilja på designat och odesignat eftersom det inte finns något odesignat!

   
  • Johannes Axelsson

   23 november, 2012 at 17:52

   Jag tycker att man ser en tydliga skillnad mellan det som är direkt designat av Gud och det som är designat av människor. Jämför t ex en människa med den senaste humanoida roboten. Människan är överlägset skickligt designad jämfört med det som hon själv designat.

    
 3. Alexander Grenehed

  21 juli, 2013 at 14:44

  Bibeln har inte alla svar i detalj, men eftersom människan är nyfiken, på gott och ont, så vill vi gärna ta reda på även sånt vi inte kan ta reda på. Forskning och Vetenskapen har tillfört mycket gott, men det är farligt då man gör egna antaganden för att försöka överbevisa Gud. Gud kommer ingen människa någonsin kunna överbevisa eftersom han har skapat dig och mig. Jag tycker att vi människor behöver tänka mer utanför vårat eget inskränkta perspektiv. Ta t.ex. en påfågel, en orkidé, en leopard en otroligt vacker kvinna (el man) och kärleken som skapar lust vilket leder till samlag, vilket leder till ett barn i en kvinnas mage, vilket leder till en otrolig skapelse som kan utföra det mest fantastiska saker med hela sin gestalt vare sig det är för andra människor eller fysiska aktiviteter el annat.
  Prova att se över din fyrkant och låt ditt förnuft förstå att det måste finnas en designer till detta, det kan inte vara en slump. Människan är fantastisk p.g.a. att vi är Guds avbild, men han är den som är vår överman i kärlek och styrka. Ser du det inte kan du välja att fortsätta tro på ingenting eller så kan du välja att be en bön i ditt hjärta, ”-Gud finns du, visa det för mig!”

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: