RSS

Den viktigaste av alla kristna läror: Sanningen om Guds karaktär

27 Okt

Jag hörde nyligen detta svar på frågan om vilken som är den viktigaste av alla kristna läror (kan även läsas på engelska här).

 

Jag tror att den viktigaste av alla kristna lärosatser är den som överallt ger glädje och förvissning till Guds vänner: Sanningen om vår himmelske Fader, som bekräftades med ett så högt pris genom hans Sons liv och död.

Gud är inte alls som hans fiender utger honom för att vara: nyckfull, obarmhärtig och sträng. Jesus sade: ”Om ni har sett mig, har ni sett Fadern.” Gud är lika kärleksfull och tillförlitlig som sin Son – lika villig att förlåta och hela. Än om han är oändlig i majestät och makt, så är vår Skapare också en Person. Han är full av nåd och han värderar inget annat högre än frihet, värdighet och individualitet åt sina intelligenta skapelser; så att deras kärlek, deras tro, deras villighet att lyssna och lyda ska ges av fri vilja. Han föredrar till och med att inte betrakta oss som tjänare, utan som vänner.

Detta är den sanning som visar sig i alla Bibelns skrifter. Detta är den eviga goda nyheten som väcker beundran och vinner förtroendet från Guds trogna barn i hela Universum.

Precis som Abraham och Mose – dem som Gud kallade sina trogna vänner – vill Guds vänner idag tala sant och väl om vår himmelske Fader. Vi eftertraktar, som den allra högsta av utmärkelser, Guds ord om Job: ”Du har talat sanning om mig.” – Graham Maxwell

 

Läs gärna mer här:
Bilden av Gud i hela Bibeln
Samma Gud i hela Bibeln
Kan vi lita på Gud?
Från trotsiga snorungar till hängivna vänner

Annons
 
5 kommentarer

Publicerat av på 27 oktober, 2012 i Bilden av Gud

 

5 svar till “Den viktigaste av alla kristna läror: Sanningen om Guds karaktär

 1. Filip Alven

  28 oktober, 2012 at 10:34

  Mycket intressant! Men handlar evangelium bara om Guds karaktär? Vad säger korset om det?

   
  • Johannes Axelsson

   28 oktober, 2012 at 11:48

   Det var i Jesus liv och död på korset som Guds karaktär blev uppenbar för alla, vilket ledde till seger i striden mot Satan (som anklagade Gud). Eftersom Gud har segrat har han också RÄTT att rädda oss och låta oss leva för evigt. Och eftersom han dog istället för oss har han RÅD att rädda oss, alltså genom att köpa oss fria.

   Typ så. 🙂

    
   • Filip Alven

    28 oktober, 2012 at 17:19

    hur blir jag räddad genom att han dog? alltid undrat över det tekniska svaret på den frågan.

     
 2. Adam

  7 december, 2014 at 18:47

  Vem anser du har ett Budskap i den Kristendom vi lever med idag, som liknar Guds tänkande? och hur ser det ut idag? vad är det Jesus talar om? vilken del står han i kristendomen? vilken kyrka är den rätta?

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: