RSS

Strid i himlen

05 Jul

Och det blev en strid i himlen: Mikael [Jesus] och hans änglar gav sig i strid med draken [Satan]. Och draken och hans änglar stred, men han övermannades och det fanns inte mer någon plats för dem i himlen. Upp 12:7-8

Den här kortfilmen (8 min) handlar om början av denna strid i himlen. Filmen är otextad, men nedan ger jag en sammanfattande översättning.

En tredjedel av alla änglar har blivit bortvisade från himlen. Två änglar kommer för att ge sina versioner av den senaste tidens händelser som lett fram till detta. Den ena ängeln – Loris – tillhör denna tredjedel, för han står på generalens sida. Han beskriver generalen [Lucifer] som en frihetskämpe som vill rätta till orättvisor bland änglarna och låta dem leva upp till sin fulla potential. Den andra ängeln – Catan – var tidigare med i motståndsrörelsen men säger att han lämnade när han insåg att generalen egentligen bara var ute efter att sätta sig upp mot Kungen och göra sig själv till kung. Han försökte övertala Loris och de andra att inte genomföra den kupp som de planerade. Loris säger att det var tänkt att vara en dag då de blev fria men att de istället blev utkastade ur sitt hem – att de övriga två tredjedelarna av alla änglar var för fega för att utmana Kungen. Catan vill att de ska försonas, men Loris blir förolämpad av tanken att han då måste säga att han hade fel. Han tänker inte bekänna sin trohet till kungen. På slutet säger Catan: ”Vi änglar är de enda som gjort myteri på detta sätt.” Men då kommer nyheten: ”Mankind has just defected” – Människorna har gått med i upproret.

Läs gärna min liknelse om Datateknikern som är en allegorisk skildring av striden mellan Gud och Satan började. Den senaste delen i serien (del 6) handlar om hur vår värld drogs med i upproret, men börja helst med del 1.

Annons
 
 

3 svar till “Strid i himlen

 1. jon

  8 juli, 2012 at 15:02

  Vet inte om jag riktigt förstår denna film. Tycker den tyder på att det finns en hel del oegentligheter i himmelen och att gud inte är den gode ledaren som han utges för att vara. Varför skulle annars änglarna göra uppror mot gud?

   
 2. Jonathan

  11 juli, 2012 at 10:44

  De gjorde uppror eftersom de blev själviska och avundsjuka och ville ha en högre plats än Gud gett dem. Om Lucifer står det: ”Du sade i ditt hjärta: ‘Jag skall stiga upp till himlen, ovanför Guds stjärnor skall jag upprätta min tron. Jag skall sätta mig på mötesberget längst upp i norr. Jag skall stiga upp över molnens höjder, jag skall göra mig lik den Högste.'” (Jes 14:13-14)

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: